<body <?php body_class(); ?>><div id="page" class="hfeed site">.

Graag persoonlijk advies bij
haarverlies door Corona?

Maak een vrijblijvende afspraak   of   Neem contact op

Last van haaruitval na Corona?

Ervaar je overmatig haaruitval na Corona? Vervelend natuurlijk, maar eigenlijk niks nieuws en vergelijkbaar met de gevolgen van andere vormen van hele hoge koorts. Ondanks dat het dus niet per definitie een officieel symptoom van Corona is kan het toch, in alle gevallen pas nadat men zich weer beter voelt, zorgen voor haarverlies.

Hoe kan het dat een luchtwegvirus zich ook bemoeit met ons haar?

Wat we nu zien is het zogenaamde acuut telogeen effluvium ook wel diffuus haarverlies genoemd. Hierbij blijven de haren in de telogene rustfase steken van de haargroeicyclus. De nieuwe haren hebben de kracht niet om te gaan groeien.

Bij de acute vorm is er meestal een gebeurtenis die die haargroei verstoort zoals een bevalling (komt vaak voor), een ernstige ziekte, een operatie onder narcose, bloedingen, het stoppen met een anticonceptiepil, een streng dieet of een periode met hoge koorts zoals dus bij Corona.

Krijgt iedereen dan last van haaruitval?

Nee, het betekent niet dat iedereen die ziek is geweest ook haarverlies ervaart. De echte oorzaak is namelijk onbekend en het dus zelfs helaas niet eens mogelijk vooraf in te schatten wie er mee te maken zal krijgen en hoe lang het zal aanhouden.

Is er iets tegen te doen?

Acuut telogeen effluvium gaat vanzelf over en hoeft dus niet behandeld te worden. Wel kan het maanden tot jaren duren voordat de haardichtheid weer op hetzelfde niveau is als voor de haaruitval.

Er zijn geen medicijnen om de haargroei te bevorderen of te versnellen en er is niets anders dan geduld te hebben. Ook de chronische vorm kan herstellen, maar het kan wel maanden tot jaren duren. Ook als er geen oorzaak is gevonden kan spontaan herstel optreden.

Welke tijdelijke oplossingen zijn er?

Om de te dunne haardos tijdelijk te camoufleren kan eventueel tijdelijk een haarwerk of haarstuk worden gedragen.

Cocorico adviseert…

Mediceuticals Scalpro Haarborstel

De borstel voor haar & hoofdhuid

Naar Mediceuticals Scalpro

Mediceuticals Healthy Hair Solutions

Voor de optimale conditie van haar & hoofdhuid

Naar Healthy Hair Solutions

Bao-Med voedingssupplementen

Verbetert conditie van nagels, huid en haar